Home


Wie is / wat doet


(Frans Goddijn, photo by Roemer Overdiep, nov. 2018)

Voor m'n site kostverlorenvaart maak ik foto's, fotocolumns, blogs en een enkele keer een clip. Over mensen, ontmoetingen, reizen en gevonden voorwerpen.

Daily Coffee News, een Amerikaans online magazine voor professionals in koffie, publiceerde een aantal artikelen over projecten die ik vanaf 2014 samen met anderen op koffie-gebied heb gedaan.

Met Roemer Overdiep maakte ik letmeintroducemyself.com, een site voor persoonlijke portretseries.

In de zomer van 2010 was er een expositie van m'n foto's in de Amsterdamse Galerie Lewis & Lovack. Ik maakte twee korte sfeerclips, een kort voor de opening en een toen de laatste gasten (bijna) weg waren.

Voor de NTG maakte ik een boekje met portretten en citaten van deelnemers aan een Europese conferentie die in 2009 plaatsvond. Het boekje is in augustus verschenen.

Met Hans Franz puzzel ik aan een vorm voor een serie rond auto's.

Ter illustratie bij recensies van het online magazine Jazzenzo maakte ik in 2010 foto's, vooral in het Bimhuis.

In 2008 werd een foto in Het Parool gebruikt voor "Dit Was Het Nieuws" op tv.

In 2014 publiceerde Het Parool een serie van m'n foto's van Amsterdammers op de fiets in de regen.

Lang geleden schreef ik voor Het Parool, Computer Info, BIT en Jonas. Columns, recensies en artikelen over vulpennen, literatuur, computers, kinderen en geheimen, de meeste samen met Johan Polak. Een bundel columns uit die tijd is gepubliceerd bij Uitgeverij Balans in Amsterdam. Penguin Books publiceerde in 1990 een reisgids, The Penguin Guide to Amsterdam, waarvoor Polak & Goddijn een wandeling beschreven.

Een verzameling verhalen over zweefvliegen verscheen bij Uitgeverij Ellessy in Arnhem.

Frans Goddijn
frans@goddijn.com / 06-21815881 / Postbus 59632 1040 LC Amsterdam


[foto: Theo Koeten]